汉语言文化

首页  学院概况  本科教学  科研工作  留学生教育  孔子学院  党建工作  团学工作  相关下载
当前位置: 首页>>留学生介绍>>正文

留学生教育
2015/06/19     (阅读人数:)

天津理工大学汉语言文化学院(前身为国际教育学院)是天津理工大学专门负责外国留学生工作的办学机构,面向世界各国招收各专业硕士生、本科生和学习汉语的学生,学科门类覆盖理学、工学、管理学、文学、艺术、法学。

除了学习汉语和各专业课程之外,留学生还可以在这里学习中国武术、中国绘画、中国书法、京剧,旅游观光,了解中国文化。目前已有来自韩国、日本、越南、印度、尼泊尔、土耳其、美国、加拿大、英国、法国、德国、意大利、俄罗斯、波兰、巴基斯坦、南非、以色列、加纳、喀麦隆等二十几个国家的留学生前来天津理工大学学习。我院已与许多国家的大学和办学机构建立了富有成效的合作关系。

留学生招生办公室为留学生提供从入学、入境签证申请、注册、选课、安排住宿、办理在华居留手续等规范的服务。

The School of Chinese Language and Culture (known earlier as the College of International Education) at Tianjin University of Technology (TUT) is a school established especially for recruiting international students who want to study abroad in China for TUT, offering programs in intensive Chinese language study (long-term, short-term, summer, winter courses) and degree programs in various fields of language, science, engineering, management, literature, art and law.

Apart from the courses for the Chinese language programs and degree programs, international students may also choose to take elective courses, such as Kung Fu / Wu Shu (Chinese martial arts), Chinese cooking, Chinese painting, Chinese calligraphy, traditional Chinese musical instrument playing, Chinese folk arts (paper cutting, carving), Beijing opera, etc., and take rewarding tours throughout China to experience the unique Chinese culture. So far, international students from more than 40 countries have come to study at TUT and we have productive cooperation with universities and educational institutions in many countries.

The Admissions Office at School of Chinese Language and Culture will assist you in application, admission, visa documents, registration, course selection, accommodation, and residence formalities in China.

留学生招生网址 (Website for International Admissions):

‍‍